ZAKAJ IZBRATI NAŠE PERILO IZ BOMBAŽA?

 

ZUJA KAKOVOST

V podjetju ZUJA skrbno izbiramo bombažne materiale izključno izdelane v Sloveniji ali Evropi, kjer veljajo strogi standardi pridelave, predelave in uporabo barvil.

Delamo z občutkom in ljubeznijo. Začutite ta občutek in ljubezen z našimi izdelki.

 

ZGODBA O BOMBAŽU ...

Bombaž je zaradi svojih prijetnih lastnosti zelo priljubljen in zaradi naše našega strmenja nazaj k naravi vedno bolj priljubljen. Zaradi izjemnih lastnosti bombaža so izdelki, narejeni iz teh vlaken zelo razširjeni. Zaradi svoje mehkobe in zračnosti so prijetnega občutka na koži. Izdelki iz bombaža pa so tudi zelo preprosta za vzdrževanje, ker jih lahko peremo tudi do 90 stopinj Celzija, barvane pa od 40 – 60 stopinj Celzija. Ima pa tudi dobre lastnosti vpijanja vlage. Za spodnje perilo pa pomeni čistost in neoporečnost, zato je zelo pogosto uporabljen v zdravstvenih domovih in pri oblačilih za dojenčke in otroke.

 Zrel bombažni cvet

Dolga zgodovina o bombažu na kratko ...

Bombaž je najstarejša surovina katera poskrbi, da smo se razlikovali od Adama in Eve. Po nekaterih virih naj bi Egipčani uporabljali bombaž že več kot 12.000 let pred Kristusom, torej blizu Adama in Eve. Kot belo zlato pa so bombaž imenovali že v Babilonu. Bombažne obleke po ocenah strokovnjakov stare 7.000 let pa so našli v Mehiških votlinah. Na jugu ZDA je bila pridelava bombaža dolgo vezana na delo sužnjev, danes pa to upravljajo stroji.

 

Predelava bombaža ...

Zadnjih 20letih je v evropskih državah prišlo do mnogih izboljšav. Kemikalije se reciklirajo in zamenjuje z manj ali nič škodljivimi za nas in naše okolje. Pridelovalci v Evropi spoštujemo stroge standarde, katere predpisuje Evropska Unija. EU standardi pa žal ne veljajo za Bližnji vzhod, kjer so standardi zelo okrnjeni ali pa za njih ne veljajo. Na žalost pa te izdelke brez upoštevanja standardov izvozijo v EU.

 

ZUJA ORGANIC

Ljudje vedno bolj iščemo stvari katere so dobre za nas in okolje v katerem živimo. Zato smo se v podjetju ZUJA odločili, da tudi naših kupcem zagotovimo organski bombaž. Pri pridelavi organskega bombaža so uporabljene metode in materiali, ki imajo zelo majhne vpliv na naše okolje. Bistvo organske pridelava bombaža temeljni na principu delajmo skupaj, delajmo v sodelovanju z naravo in ne proti njej. Kmetije, ki pridelujejo bombaž, uporabljajo naravna gnojila goveda, za uničevanje škodljivcev pa uporabljajo druge žuželke – njihove sovražnice. Plevel pa odstranjujejo strojno in ne z uporabo pesticidov.  

 

ZUJA COLORS

Barve in njihove nianse vedno izbiramo skrbno in po vaših željah ter modnih smernicah. Za zapeljivost poskrbimo z dodatki čipke, domiselnimi naramnicami in izvirnimi kroji. Na voljo so kolekcije za ženske, moške, deklice in dečke.

 

 

BLAGOVNA ZNAMKA ZUJA®

Blagovna znamka ZUJA je prepoznavna in dobro uveljavljena znamka na trgu. Izkušnje iz obstoječih lastnih maloprodajnih trgovin kot tudi iz prodajne mreže dokazujejo, da imamo jasno strukturo kupcev, ki v velikem razmerju po prvem nakupu postanejo stalni, zvesti kupci in se zaradi kakovosti, udobja in dobrega počutja nošenja našega spodnjega perila ZUJA® redno vračajo.


 
Strinjam se

Stran za delovanje uporablja piškotke.

} }